Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - “Ο Όμηρος στο Αιγαίο-Μέρος I: Η Άλωση της Τροίας. Ο πίθος της Μυκόνου και οι ήρωες της Ελεύθερνας”

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων με επίκεντρο τον συμβολικό ομφαλό των Κυκλάδων, την Δήλο και την γειτονική της Μύκονο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα “Ο Ομηρος στο Αιγαίο” οι οποίες ξεκινούν με μία ψηφιακή αρχαιολογική έκθεση με τίτλο: “Η Άλωση της Τροίας. Ο πίθος της Μυκόνου και οι ήρωες της Ελεύθερνας”.

Με δράσεις όπως η προκείμενη, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων επιχειρεί να εμβαθύνει την σχέση των πολιτών, των πολυάριθμων επισκεπτών και κυρίως της τοπικής κοινωνίας της Μυκόνου με την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. Στο ίδιο πλαίσιο, εκσυγχρονίζει τις μουσειακές υποδομές της Μυκόνου και οργανώνει πολιτιστικές δράσεις στην Δήλο.

Με την έκθεση αυτή, ο ψηφιακός κλώνος του σημαντικότερου εκθέματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου, του περίφημου πίθου της Μυκόνου, βγαίνει από το μουσείο για να εκτεθεί στην πολύβουη καρδιά του κοσμοπολίτικου νησιού, στα μοναδικά Ματογιάννια.

Ο πίθος, πάνω στο οποίο ιστορούνται ανάγλυφα δραματικές σκηνές από την Άλωση της Τροίας, αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο αντιπολεμικού περιεχομένου, απόλυτα επίκαιρου στις ταραγμένες εποχές που ζούμε.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 στην Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου στις 20.30. Θα διαρκέσει ως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Ημερομηνία:

22/07/2016 - 23/07/2016

Τόπος:

  • Μύκονος, Κυκλάδων

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις