Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δυμοκάστρου Θεσπρωτίας-Β΄ Φάση
Το έργο, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, αποτελεί την επέκταση των εργασιών ανάδειξης, που πραγματοποιήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Δυμοκάστρου κατά τη διάρκεια της Α΄ Φάσης στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη - Ανάπλαση Αρχαιολογικού χώρου Δυμοκάστρου Ν. Θεσπρωτίας» και θα ολοκληρωθούν εντός του 2007.
Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Θεσπρωτίας. Με την υλοποίηση του έργου, ερευνώνται, τεκμηριώνονται αρχαιολογικά αποκαθίστανται και αναδεικνύονται μνημεία σημαντικά για την ιστορία και την αρχιτεκτονική οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου του Δυμοκάστρου, που ταυτίζεται με την αρχαία Ελίνα, έδρα του φύλου των Ελινών Θεσπρωτών. Με την περαίωση των εργασιών, θα προβληθεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του χώρου, θα ενισχυθεί η αναγνωσιμότητα των μνημείων του, ενώ παράλληλα η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των επισκεπτών, που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της Α΄ Φάσης των εργασιών. Ανάλογες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στον ταφικό τύμβο, που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του αρχαίου οικισμού και στην Ακρόπολη Γ, η οποία είχε μείνει εκτός παρεμβάσεων κατά την πρώτη φάση του έργου. Τέλος, προβλέπεται η έκδοση ενημερωτικού υλικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Ημερομηνία:

08/06/2006 - 31/10/2008

Τόπος:

  • Δυμόκαστρο, Θεσπρωτίας

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Κασσιανή Λάζαρη
Αρχαιολόγος ΛΒ΄ ΕΠΚΑ
τηλ. 2665029177
fax 2665025133

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις