Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Ντόλιανης Θεσπρωτίας-Β΄ Φάση
Το έργο, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, αποτελεί την επέκταση των εργασιών ανάδειξης, που πραγματοποιήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Φανοτής-Ντόλιανης κατά τη διάρκεια της Α΄ Φάσης στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη - Ανάπλαση Αρχαιολογικού χώρου Ντόλιανης Ν. Θεσπρωτίας».
Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Θεσπρωτίας. Με την υλοποίηση του έργου, ερευνώνται, τεκμηριώνονται αρχαιολογικά, αποκαθίστανται και αναδεικνύονται μνημεία σημαντικά για την ιστορία και την αρχιτεκτονική οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Φανοτής, έδρας του φύλου των Φανοτέων Θεσπρωτών. Με την περαίωση των εργασιών, θα προβληθεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του χώρου, θα ενισχυθεί η αναγνωσιμότητα των μνημείων του, ενώ παράλληλα η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Κατά τη διάρκεια του έργου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης της βόρειας κύριας πύλης της αρχαίας οχύρωσης. Ανάλογες εργασίες στερέωσης και ανάδειξης θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα της οχύρωσης καθώς και σε κτίριο στο εσωτερικό της ακρόπολης, που έχει ταυτιστεί από τους παλαιότερους ερευνητές με πύργο της ρωμαϊκής περιόδου. Εργασίες αποκάλυψης και στη συνέχεια αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν και σε νεότερο κτίριο στην ακρόπολη, ενώ θα τοποθετηθεί σε ήδη διαμορφωμένη περιοχή, δίπλα από το νεότερο αλώνι του οικισμού, λυόμενη θεατρική κατασκευή. Τέλος, προβλέπεται η έκδοση ενημερωτικού υλικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Ημερομηνία:

08/07/2006 - 31/10/2008

Τόπος:

  • Ντόλιανη, Θεσπρωτίας

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Λάμπρου Βασιλική
Αρχαιολόγος ΛΒ΄ΕΠΚΑ
τηλ. 2665029177
fax 2665025133

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις