Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ανάπλαση - Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Αργυρούπολης
​​​Το πρόγραμμα προέβλεπε την πραγματοποίηση εργασιών για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων, την ανάπλαση των χώρων και του περιβάλλοντος χώρου.
Με το έργο αυτό δόθηκε η δυνατότητα στην υπηρεσία να αναδείξει και να διαμόρφωσει σε επισκέψιμους χώρους που είχε ανασκάψει παλιότερα, να αναδείξει ορατά αρχαία και να δημιουργήσει αρχαιολογικούς περιπάτους συνδέοντας χώρους, οι οποίοι είχαν καθαριστεί ή ανασκαφεί παλιότερα.
Φορέας υλοποίησης / διευθύνουσα υπηρεσία υπήρξε ο ΟΑΔΥΚ, ανάδοχος και εκτελεστής η ΚΕ' ΕΠΚΑ, η οποία προσέλαβε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου το απαιτούμενο προσωπικό. Υπεύθυνος αρχιτέκτονας της Εφορείας ήταν ο κ. Γ. Χριστοδουλάκος και αρχαιολόγος η κ. Ειρήνη Γαβριλάκη.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1999 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2000. Μέσα σε αυτά τα χρονικά πλαίσια πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί σε νασκαμμένα οικόπεδα, χτίστηκαν αναλημματικοί τοίχοι, περιφράχτηκαν και διαμορφώθηκαν ανασκαμμένοι και απαλλοτριωμένοι χώροι σε επισκέψιμους. Επίσης έγιναν εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης σε ήδη επισκέψιμο χώρο και αποκαταστάθηκε μονοπάτι που συνδέει αρχαιολογικούς χώρους.

Ημερομηνία:

01/01/1999 - 31/12/2000

Τόπος:

  • Αργυρούπολη, Ρεθύμνης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη
Αρχαιολόγος
Προϊσταμένη ΚΕ' ΕΠΚΑ
Τηλ: +30 28210 44418, 94487, 90334
Fax: +30 28210 94487
e-mail: keepka@culture.gr

Ετικέτες:

Έτος:

1999

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις