Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Επανέκθεση Πτέρυγας Ν. Χατζηβασιλείου
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου «Επανέκθεση Κινεζικής Πτέρυγας Μουσείου Ασιατικής Τέχνης» τον Οκτώβριο του 2005, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένα ακόμη έργο με τίτλο «Επανέκθεση Πτέρυγας Ν. Χατζηβασιλείου» στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ της ΠΙΝ. Το έργο ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2005 με αρχικό στόχο την παρουσίαση στις τρεις πρώτες αίθουσες της πτέρυγας της συλλογής Ν. Χατζηβασιλείου από Ινδία, Πακιστάν, Νεπάλ, Θιβέτ, Ταϊλάνδη (Σιάμ), Καμπότζη. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες και τον πολιτισμό των σημαντικότερων χωρών της ασιατικής ηπείρου.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη αίθουσα θα εκτεθούν τα ινδικά αντικείμενα της συλλογής Ν. Χατζηβασιλείου ταξινομημένα κατά χρονολογική σειρά και σε ενότητες σχετικές με το Βουδδισμό, τον Τζαϊνισμό και τον Ινδουισμό.
Στη δεύτερη αίθουσα θα παρουσιαστούν εκθέματα της Ελληνοβουδδιστικής τέχνης της Γκαντάρα (αρχαίο Πακιστάν), ήτοι τα λίθινα ελληνοβουδδιστικά γλυπτά του 2ου-4ου αι. μ.Χ. με μεγάλη αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία.
Στην τρίτη αίθουσα θα εκτεθούν αντικείμενα από το Νεπάλ, Θιβέτ, Ταϊλάνδη (Σιάμ), Καμπότζη, ήτοι από τις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου ο Βουδδισμός διαδόθηκε επηρεάζοντας τη ζωή και την τέχνη των λαών αυτών.
Σε επόμενη φάση θα οργανωθούν και οι υπόλοιπες τρεις αίθουσες της πτέρυγας με Ιαπωνικά εκθέματα. Για τις αίθουσες αυτές αναμένεται η έγκριση του Κ.Α.Σ. προκειμένου να εφαρμοστεί η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη. Ο ιαπωνικός πολιτισμός θα παρουσιάζεται και στο β΄ όροφο σύμφωνα με την επανεκθετική μελέτη, που έχει εκπονηθεί για το σύνολο των συλλογών του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης.

Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν:
· Κατασκευή προθηκών και φωτισμός αιθουσών πτέρυγας Ν. Χατζηβασιλείου (Συλλογές Χατζηβασιλείου και Μάνου)
· Συμπλήρωση του εξοπλισμού του Μουσείου
· Διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων
· Εργασίες Επανέκθεσης
· Συντήρηση οροφογραφιών του Μουσείου (περιστύλιο 1ου ορόφου, 1η αίθουσα νέας πτέρυγας) και κινητών ευρημάτων
· Προμήθεια πολυμέσων (touch screen)

Ημερομηνία:

01/01/2005 - 01/01/2008

Τόπος:

  • Κέρκυρα, Κέρκυρας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις