Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Μελέτη - Καταγραφή Αρχαιολογικών Χώρων στο Δήμο Λαππαίων
Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε καταγραφή των αρχαιολογικών καταλοίπων που εντοπίστηκαν στα όρια του Δήμου Λαππαίων. Σε αυτά συμπεριλήφθηκαν οι ανασκαμμένοι χώροι, οι ορατές αρχαιότητες, τα αρχιτεκτονικά μέλη και άλλα λίθινα αντικείμενα σε δεύτερη χρήση.
Εντοπίστηκαν νέες αρχαιολογικές θέσεις αλλά και στον ευρύτερο χώρο ήδη γνωστών θέσεων εντοπίστηκαν αρκετές ορατές αρχαιότητες.
Δημιουργήθηκε αρχείο με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα στο Δήμο Λαππαίων, διαμορφώθηκαν προτάσεις και συντάχθηκαν μελέτες για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και την αξιοποίηση των περιοχών.
Εργοδότης του έργου υπήρξε ο Δήμος Λαππαίων, ανάδοχος και εκτελεστής η ΚΕ΄ ΕΠΚΑ, η οποία προσέλαβε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου το απαιτούμενο προσωπικό. Υπεύθυνη αρχαιολόγος της ΚΕ΄ ΕΠΚΑ ήταν η κ. Ειρήνη Γαβριλάκη.
Το πρόγραμμα διήρκεσε από τον Ιούλιο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2001. Σε αυτό το χρονικό διάστημα καθαρίστηκαν ανασκαμμένοι χώροι. Συντάχθηκαν, με βάση την επιτόπια έρευνα και τη βιβλιογραφία, 111 δελτία καταγραφής για ανασκαμμένους χώρους, ορατές αρχαιότητες, αρχιτεκτονικά μέλη και άλλα λίθινα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Λαππαίων. Όλα τα παραπάνω κινητά και ακίνητα μνημεία φωτογραφήθηκαν. Οι θέσεις των αγροτεμαχίων με αρχαιολογικά κατάλοιπα τοποθετήθηκαν σε τοπογραφικό διάγραμμα 1:5000. Τέλος συντάχθηκαν 13 μελέτες για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή της Επισκοπής και στην Αργυρούπολη.

Ημερομηνία:

01/01/1999 - 31/12/2001

Τόπος:

  • Ρέθυμνο, Ρεθύμνης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη
Αρχαιολόγος
Προϊσταμένη ΚΕ΄ ΕΠΚΑ
Τηλ: +30 28210 44418, 94487, 90334
Fax: +30 28210 94487
e-mail: keepka@culture.gr

Ετικέτες:

Έτος:

1999

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις