Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Η Κοινωνία των Πληροφοριών
Το πρόγραμμα υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας με στόχο τη δημιουργία ανοιχτής και αποτελεσματικής κυβέρνησης, την οικονομική ανάπτυξη, την προώθηση της απασχόλησης και την προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία και προβολή του ελληνικού πολιτισμού, την ισότιμη συμμετοχή των περιφερειών στον παγκόσμιο χώρο, και την ανάπτυξη της εθνικής υποδομής επικοινωνιών. Αφορά επίσης πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη και τη συμμετοχή όλων των πολιτών στην ψηφιακή εποχή. Οι νέες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας παρέχουν τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης, διαχείρισης και προβολής της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και συγχρόνως αποτελούν νέα μέσα σύγχρονης δημιουργίας και έκφρασης.

Στα πλαίσια του προγράμματος, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα αναλάβει και θα ολοκληρώσει την ηλεκτρονική καταγραφή των έργων τέχνης που περιλαμβάνονται τόσο στη συλλογή Κωστάκη (ρωσική πρωτοπορία) όσο και στις υπόλοιπες συλλογές του Μουσείου.

Η ηλεκτρονική καταγραφή των έργων τέχνης θα αφορά:
1) Πλήρης και ολοκληρωμένη περιγραφή κάθε έργου τέχνης που ανήκει στις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, τόσο για τα έργα ρωσικής πρωτοπορίας της συλλογής Κωστάκη όσο και των υπολοίπων συλλογών.
2) Λεπτομερής συγκέντρωση στοιχείων για το σύνολο των καλλιτεχνών.
3) Σύνταξη εκτεταμένης βιβλιογραφίας σχετικά με τα έργα, τους καλλιτέχνες και τα καλλιτεχνικά κινήματα.
4) Συγκέντρωση στοιχείων και ντοκουμέντων (γραπτών και προφορικών) σχετικά με τα έργα, τους καλλιτέχνες και τα καλλιτεχνικά κινήματα.

Με την συμπλήρωση του έργου, το καταγεγραμμένο υλικό θα εκδοθεί σε τόμους ενώ θα καταχωρηθεί και σε DVD-ROM με όλα τα στοιχεία καταγραφής και με φωτογραφίες. Ο σχεδιασμός του συστήματος πρέπει να είναι απλός και εύκολα κατανοητός από τον χρήση με πολλαπλές δυνατότητες εισόδου και διαδραστικών διαδρομών στο περιεχόμενο του αρχείου.

Ημερομηνία:

01/01/2002 - 31/12/2006

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Μιλτιάδης Παπανικολάου,
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Πρόεδρος
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, 564 30
Τηλέφωνο: +30310 589140 - 42, Φαξ: +30310 600123Ετικέτες:

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις