Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Μνήμη-Γραφή
Το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων παρουσιάζει την έκθεση του ζωγράφου Χάρη Ξένου με τίτλο: Μνήμη – Γραφή.

Η έκθεση αυτή αποτελείται από οκτώ έργα ζωγραφικής που έχουν σχέση με τη γραφή και τις επιγραφές. Πρόκειται για μια ανάπλαση της αρχαίας Ελληνικής γραφής, όπως αυτή μας παραδίδεται από χαράγματα και επιγραφές της αρχαιότητας. Η εικαστική αυτή ανάπλαση της γραφής προβάλλεται πάνω σε χρωματιστά φόντα που συνοδεύονται και συνομιλούν με μοτίβα και φόρμες εμπνευσμένες από αρχαία αγγεία και στήλες. Η αίσθηση που προκύπτει από τον συνδυασμό των στοιχείων αυτών αποσκοπεί στην ανάδειξη της μνημειακότητας της γραφής. Η τεχνική των έργων είναι η τέμπερα με την αίσθηση της τοιχογραφίας.

Η έκθεση αυτή, με τη διακριτική παρεμβολή των ζωγραφικών έργων στο χώρο του μουσείου, αποτελεί μια συνομιλία με τα εκθέματά του και προτείνει στον επισκέπτη την αισθητική εμπειρία του διαλόγου της σύγχρονης δημιουργίας με την καλλιτεχνική και πνευματική μας κληρονομιά.

Οι τελευταίες ατομικές εκθέσεις του Χάρη Ξένου έγιναν: με τίτλο «Τόπος και Χρόνος» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το 2010 και με τίτλο «Χρόνος και Τόπος, 22 Ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη» στο Μουσείο Μπενάκη-Ισλαμικής Τέχνης το 2011, στο Tek Kubbe της Κωνσταντινούπολης το 2012 και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης το 2013.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στις 19.30

Διάρκεια έκθεσης: 21 Μαρτίου – 4 Μαΐου 2014

Ώρες λειτουργίας: 08.30 – 15.00 καθημερινά εκτός Δευτέρας

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

21/03/2014 - 04/05/2014

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Έτος:

2014
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις