Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αναστήλωση του Τουρκικού Φρουρίου "Κούλε" στα Άπτερα στο Δήμο Σούδας του Ν. Χανίων
Στόχος της επισκευής αποκατάστασης του Τουρκικού Φρουρίου "Κούλε" στα Aπτερα είναι να συντηρηθεί ένα μνημείο δείγμα χαρακτηριστικό της Φρουριακής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα αλλά και συγχρόνως να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι χώροι για τις λειτουργικές ανάγκες της ευρύτερης αρχαιολογικής περιοχής της αρχαίας πόλης Άπτερας, μέσα στην οποία βρίσκεται το κτίριο.
Στο κτήριο θα διαμορφωθούν χώροι προς εξυπηρέτηση αναγκών όπως εκθέσεις αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής με διαχρονική ιστορική εξέλιξη για την περιοχή, έκθεση ιστορικών κειμηλίων απεικόνισης και αναπαράστασης από τους επαναστατικούς αγώνες του τόπου, εκθέσεις λαογραφικού - πολιτισμικού χαρακτήρα της περιοχής, καταστήματα πώλησης αναμνηστικών, αρχαιολογικών αντιγράφων, χώροι υγιεινής (w.c.), αναψυκτήριο - κυλικείο, βοηθητικοί χώροι, εκδοτήριο εισιτηρίων κλπ.
Το κτίσμα με την εσωτερική ανοικτή αυλή μπορεί να δεχτεί και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Συνεχίζεται η αποθάμνωση, ο δια χειρός καθαρισμός εδάφους του φρουρίου και του περιβάλλοντα χώρου. Στη φάση αυτή πραγματοποιείται και η έρευνα για τον ακριβή προσδιορισμό των δαπέδων όλων των χώρων στις αρχικές τους στάθμες.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/09/2003 - 01/09/2006

Τόπος:

  • Σούδα, Χανίων

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις