Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Τμήμα Συλλογών Αγγείων, Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας

Περιγραφή - Αρμοδιότητες:

Το Τμήμα Συλλογών Αγγείων και Έργων Μικροτεχνίας και Μεταλλοτεχνίας καλύπτει όλη την εξέλιξη της ελληνικής κεραμικής και τορευτικής από τον 11ο αι. π.Χ. έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στις Συλλογές περιλαμβάνονται αγγεία, ειδώλια, κοσμήματα, σφραγιδόλιθοι, ελεφάντινα και οστέινα αντικείμενα της ιστορικής περιόδου, γυάλινα σκεύη καθώς και εργαλεία. Στο ίδιο τμήμα εντάσσονται και τα μεγάλα πρωτότυπα χάλκινα αγάλματα όπως ο "Ποσειδών" του Αρτεμισίου και ο Έφηβος των Αντικυθήρων, αλλά και οι Συλλογές Σταθάτου, Βλαστού, Μισθού΄, Λάμπρου και Καραπάνου.
Ο πλούτος και η ποιότητα των εκθεμάτων προσφέρουν στον επισκέπτη μία γενική εποπτεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και αναδεικνύουν τις ποικίλες εκφάνσεις του και τον αντίκτυπο που αυτός είχε στην εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού.

Το Τμήμα Συλλογών Αγγείων και Έργων Μικροτεχνίας και Μεταλλοτεχνίας είναι αρμόδιο για την έρευνα, μελέτη, καταγραφή, προστασία, διάσωση, ανάδειξη, δημοσίευση, φωτογραφική τεκμηρίωση και προβολή των αγγείων, ειδωλίων, κοσμημάτων, σφραγιδολίθων, ελεφάντινων αντικειμένων ιστορικής περιόδου, γυάλινων σκευών, καθώς και των έργων μεταλλοτεχνίας του Μουσείου από χαλκό, σίδηρο και μόλυβδο.
Επιπροσθέτως, στην εποπτεία του Τμήματος υπάγεται το Φωτογραφικό Αρχείο, οι εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και η λειτουργία της Βιβλιοθήκης

Προϊστάμενος:

Καββαδίας Γεώργιος
email προϊσταμένου: gkavvadias@culture.gr

Υπάγεται:

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πατησίων 44, 106 82 Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 213 214 4822
Φαξ: +30 210 82 13 573, +30 210 82 30 800


E-mail: aggeia.eam@culture.gr
​​​​​​​​​​​​​
​​
Επιστροφή​​
​​​​​​​​​​
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις