Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


 • Εμμανουήλ Αντωνόπουλος

  teliki_mantonopoulos.jpg

  Ο Εμμανουήλ  Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1962 και κατοικεί στην Πεύκη Αττικής. Έχει καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του  από το Τείχιο Δωρίδος και από τη μητέρα του από την Επισκοπή Ιεράπετρας. Είναι έγγαμος και έχει ένα γιό  τον Αλέξανδρο.

  Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Τμήματος Πληροφορικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

  Απέκτησε επίσης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών  στη Χρηματοοικονομική για Στελέχη Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στην Τραπεζική του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

  Είναι απόφοιτος της Η΄ Εκπαιδευτικής Σειράς, του Τμήματος Γενικής Διοίκησης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και  γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα .

  Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα - σεμινάρια με θέματα οικονομικού και διοικητικού αντικειμένου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

  Πριν την ανάληψη των σημερινών του καθηκόντων στη θέση ευθύνης του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Προϊστάμενος Διευθύνσεων σε Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου βρίσκεται η οργανική του Θέση και ως Τμηματάρχης στο Βαρβάκειο Ίδρυμα.

  Αναλυτικότερα, ήταν Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αξιολόγησης  Δράσεων Γενικής Κυβέρνησης  της Κεντρικής Υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Προϊστάμενος των Διευθύνσεων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου στα Υπουργεία  Οικονομικών και Δημοσίας Τάξης και Αναπληρωτής Προϊστάμενος στο Τμήμα Νοσηλειών της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Ανατολική Αττική .

  Υπηρέτησε επίσης και ως  Επιθεωρητής , στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών.

  Επιπρόσθετα μετείχε ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Τ.Ε.Π.Π.Α.Α. και στη Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Αεροπορικής Αμύνης.

  Έλαβε μέρος σε Ομάδες εργασίας, μεταξύ των οποίων, ως Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, μέλος της Ομάδας Εργασίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών Πληρωμής των εμπορικών Συναλλαγών και μέλος της Ομάδας εργασίας συλλογής του συνολικού θεσμικού πλαισίου ελέγχου νομιμότητας και κανονικότητας των δαπανών των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

  Παράλληλα με τις σπουδές του ήταν αθλητής των ποδοσφαιρικών ομάδων του Α.Ο. Πεύκης  και της Δόξας Βύρωνος.​

 
Ημερολόγιο