Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


 • Ελισάβετ Παπαζώη

  papazoi.jpg

  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

  Υπουργός Πολιτισμού από τις 19 Φεβρουαρίου 1999 ώς τις 13 Απριλίου 2000

  Υπουργός Αιγαίου από το Σεπτέμβριο του 1996 ως το Φεβρουάριο του 1999. Προώθησε τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας των νησιών, την πραγματοποίηση εκδόσεων, εκθέσεων, ανασκαφών, ταινιών. Ενίσχυσε τις υποδομές μεταφορών, προστασίας του περιβάλλοντος, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Επίσης τις υποδομές υγείας με την δημιουργία ελικοδρομίων, την ίδρυση Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, την παροχή ασθενοφόρων στα νησιά. Προώθησε την οικολογική αξιοποίηση των μικρών νησιών του Αιγαίου και την κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα για την αποτροπή εγκατάστασης πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού.

  Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων ΄Εργων από το 1993- 1996. Αρμοδιότητες σε θέματα Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, Διεθνή και Κατοικίας. Προώθησε το Εθνικό Κτηματολόγιο, την προστασία των παράκτιων ζωνών, τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων και την αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας.

  Ως Πρόεδρος και μέλος του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης προώθησε δράσεις για την περιβαλλοντική προστασία των νησιών.

  Ως Αντιπρόεδρος του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης των Ηνωμένων Εθνών, προώθησε την αποπυρηνικοποίηση της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  1973-1982 Σύμβουλος μηχανικός σε μεγάλα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στους παραδοσιακούς οικισμούς του ΕΟΤ.

  1982-1986 Νομάρχης Κυκλάδων.

  1987-1989 Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων στην Κούβα.

  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  1989-1999 Βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  1989-1993 Γραμματέας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα ΕΟΚ και της Επιτροπής ΄Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο 3ο και στο 4ο Συνέδριο του Κινήματος.

  ΣΠΟΥΔΕΣ

  Πολιτικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  1969-1973 Μεταπτυχιακές σπουδές στη Χωροταξία, Αγροτική Οικονομία και Κοινωνιολογία και Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Παρίσι.

  1962-1973 Επαγγελματική επιμόρφωση στο Ισραήλ, την Πολωνία και την Ολλανδία.

  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

  Γαλλική, Αγγλική, Ιταλική, Ισπανική.

 
Ημερολόγιο