Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ολοκλήρωση της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης του σχεδίου νόμου για την ίδρυση και οργάνωση του Κέντρου Σύγχρονης Δημιουργίας του Ακροπόλ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό τον τίτλο «ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛ». 

​Δείτε τις υποβληθείσες παρατηρήσεις και το σχέδιο νόμου στον ακόλουθο σύνδεσμο 

http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=7322

Η ίδρυση ενός κόμβου νεανικής πολιτισμικής δραστηριότητας στο αποκατασταθέν ιστορικό ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛ, ήταν ένας από τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με τον διακριτικό τίτλο ACROPOLE CREATIVE HUB, το νομικό πρόσωπο που ιδρύεται θα έχει σαν σκοπό την οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων, παραστάσεων, μουσικής, βιβλίου και κάθε μορφής σύγχρονης τέχνης και δημιουργικότητας, ώστε να καταστεί προσβάσιμη στο νεανικό κοινό η αξιοποίηση δομών ανοιχτών σε ανεξάρτητες δημιουργικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις.

Όπως τονίζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, «στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που θα επιχειρεί να αποτελέσει το "ενδιάμεσο πεδίο" συνεχούς συνδιαμόρφωσης και διαλόγου μεταξύ της δημόσιας πολιτικής και της σύγχρονης ανεξάρτητης παραγωγής, με επίκεντρο τις ανάγκες του κοινού. Ένα σημείο όπου κοινό με διαφορετικές καταβολές και ανησυχίες θα διατηρεί ως σημείο αναφοράς, με πρωταρχικό το δικαίωμα της συμμετοχής».

Το ACROPOLE CREATIVE HUB θα στηρίζει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε όλες τις φάσεις τους, με ανοιχτές πρόβες, σεμινάρια, συμμετοχικές συναντήσεις, εκθέσεις, συνέδρια και φεστιβάλ, με την παροχή κατάλληλου χώρου και υποστήριξης, ώστε να καταστεί εφικτό για τις μη συμβατικές πολιτισμικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις και πρακτικές να προκαλέσουν και να καινοτομήσουν.

​Στο όλο εγχείρημα θα δοθεί διεθνής διάσταση, με συνεργασίες εκτός συνόρων, ενώ η ίδρυση του Κέντρου Σύγχρονης Δημιουργίας του ΑΚΡΟΠΟΛ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επιχειρούμενης δικτύωσης και σχεδιασμού νέων καινοτόμων θεσμών πολιτισμικής οργάνωσης στην επικράτεια προς τον σκοπό της ανάπτυξης ενός αυτόνομου περιφερειακού δικτύου για τον Σύγχρονο Πολιτισμό.

Ημερομηνία:

10/06/2019 - 10/06/2019

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Νεώτερος Πολιτισμός, Πολιτιστική Διαχείριση

Ημερομηνία Έκδοσης:

10/06/2019

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις