Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Ακρόπολη: Έργα συντήρησης και αποκατάστασης», στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ2 για τον Πολιτισμό «Οι Δρόμοι της Ανάπτυξης»

Η ειδησεογραφική και ενημερωτική εκπομπή «Οι Δρόμοι της Ανάπτυξης» της ΕΡΤ2 είναι ένα οδοιπορικό που καταγράφει την πορεία, αλλά και τις δράσεις των έργων υποδομής που επενδύονται στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, με τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία του Εταιρικού Συμφώνου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020). Η εκπομπή αποτυπώνει την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και, ανά περίπτωση, τα στάδια υλοποίησης του εκάστοτε έργου.


Στο επεισόδιο «Ακρόπολη: Έργα συντήρησης και αποκατάστασης» που θα προβληθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 & ώρα 13:00, παρουσιάζονται τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης της Ακρόπολης -Παγκόσμιο Σύμβολο Πολιτιστικής Κληρονομιάς- τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν ενταχθεί στα ευρωπαϊκά επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με την υποστήριξη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πρόκειται για ένα μεγάλο επεμβατικό έργο που αφορά στα δομικά υλικά συντήρησης και αποκατάστασης του Παρθενώνα και του Τείχους των Αθηνών που με την πάροδο των αιώνων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Προκειμένου να εξασφαλισθεί η μακροβιότητα των μνημείων της Ακρόπολης, οι ειδικοί επιστήμονες καλούνται να σχεδιάσουν και κυρίως να εφαρμόσουν τα καταλληλότερα υλικά και νέες τεχνικές συντήρησης.


Το πεντελικό μάρμαρο της Ακρόπολης, παρότι είναι ένα εξαιρετικό υλικό από άποψη ανθεκτικότητας στο χρόνο, έχει διαβρωθεί στο πέρασμα της Ιστορίας από υδάτινα στοιχεία οξείδωσης και πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ρήγματα και ρωγμές στην επιφάνειά του.


Η κατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης είναι αναστρέψιμη, αφού με τις νέες τεχνικές στερέωσης, αναστήλωσης, αποκατάστασης και συμπλήρωσης με νέα δομικά υλικά, είναι εμφανής ο μεθοδικός συντονισμός άρσης της επικείμενης διάβρωσης.


Η κάμερα με συνεντεύξεις από τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη και το καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό, που έχουν εργασθεί στα έργα της Ακρόπολης, ερευνά και προβάλλει το συντονισμένο και μακρόπνοο έργο ολοκλήρωσης του μνημείου των μνημείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΕΔΩ:
https://program.ert.gr/details.asp?pid=3622695&chid=49

Ημερομηνία:

09/06/2019 - 09/06/2019

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ημερομηνία Έκδοσης:

07/06/2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις