Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Συνάντηση εργασίας της Λίνας Μενδώνη με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης

​Ζητήματα που αφορούν στο τοπίο της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συζήτησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Gadi Oron, Γενικός Διευθυντής CISAC, Διεθνούς Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Εκτελεστικά Δικαιώματα. Η Λίνα Μενδώνη και ο Gadi Oron συζήτησαν θέματα που αφορούν στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, καθώς και στην ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία στον τομέα αυτό.

Ο Γενικός Διευθυντής της CISAC συνεχάρη την υπουργό επειδή στην Ελλάδα σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος, από την πρώτη του επίσκεψη το 2017, στο τοπίο της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και για την ψήφιση του νόμου ενσωμάτωσης των δυο ενωσιακών οδηγιών 4996/2022, το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον ως «το ελληνικό μοντέλο».

Ο Gadi Oron, από το 2014, είναι Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Εκτελεστικά Δικαιώματα. Στη βιομηχανία του θεάματος και της πνευματικής ιδιοκτησίας έχει αναλάβει, ως δικηγόρος, ηγετικούς ρόλους σε διάφορους τομείς της μουσικής και της δημιουργικής βιομηχανίας. Ως επικεφαλής της CISAC, επιβλέπει τις δραστηριότητες του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου οργανισμών πνευματικών δημιουργών που καλύπτει περισσότερες από 120 χώρες και εκπροσωπεί 228 οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.

Είναι ειδικός στα διεθνή πνευματικά δικαιώματα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και έχει εκπροσωπήσει τον δημιουργικό τομέα, σε κυβερνήσεις και διεθνείς φορείς. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary, στο Λονδίνο. Έχει χαρακτηριστεί από το "Legal 500" ως ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους στη Γαλλία και, το 2019, προτάθηκε από το περιοδικό Variety στον κατάλογο με τους 26 κορυφαίους Power Players, στη διεθνή μουσική βιομηχανία.

 

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​